Verkoop en verhuur van verkleedkledij en feestartikelen.


   

Veilig winkelen

Online veiligheid... nodig of bangmakerij?

Als je surft wordt alle data in leesbaar tekstformaat over het Internet gestuurd. Wie de data onderschept kan ze lezen en misbruiken.

Je persoonlijke gegevens zoals je naam, e-mail adres, wachtwoord, credit kaart nummer... invullen op een onbeveiligde website is héél gevaarlijk. Het is dan ook geen toeval dat iedere bank of website waar gevoelige gegevens worden uitgewisseld, beveiligd worden.

Man in the middle aanval

Natuurlijk moet je je nu ook niet te veel zorgen maken. Het overgrote deel van de websites is niet beveiligd en het beveiligen ervan is ook niet nodig. Voor pakweg het online bekijken van een weerbericht wordt geen belangrijke data verstuurd. Wie dit verkeer onderschept zal hoogstens te weten komen of het zal regenen of niet.

Koop je iets online dan wordt het een heel ander verhaal. Bij het bestellen vul je je naam, adresgegevens, betaalgegevens, ... in. Het spreekt voor zich dat deze gegevens moeten worden beveiligd!

Hoe weet ik als een website veilig is of niet?

Jammer genoeg kost het beveiligen van een website een pak centen. Ook het configureren van de beveiliging neemt heel wat tijd in beslag. Deze twee factoren zorgen ervoor dat veel online winkels de investering niet willen doen of er de tijd niet voor willen nemen.

Het is helaas zo dat enkel de eigenaar van een website ervoor kan zorgen dat jouw gegevens niet gestolen worden... Wees dus altijd voorzichtig als je op het punt staat van iets te bestellen.

Surf je naar een veilige website (zoals deze), dan worden je gegevens geëncrypteerd voordat ze worden verstuurd. Die encryptie gebeurt met Secure Socket Layer ofwel SSL. Jouw gegevens kunnen nog steeds worden onderschept maar zijn niet meer leesbaar. Enkel jouw computer en onze server kunnen de gegevens decoderen.

In Internet Explorer, FireFox en Chrome kan je heel gemakkelijk zien als een website beveiligd wordt met SSL of niet. Bij een beveiligde website zie je in de adresbalk voor het adres 'https://' staan.  Ook zie je een 'slot' icoontje in de adresbalk. Zie je enkel http:// of helemaal niets staan, dan heb je te maken met een onveilige website.

 Hoe een veilige website herkennen?

Staat er https:// en een slot icoontje in de adresbalk, dan surf je naar een veilige website.

Wat moet ik doen om veilig te bestellen?

Helemaal niets! Wij hebben ervoor gezorgd dat je in alle veiligheid op onze website kan surfen door alle communicatie tussen jouw computer en onze server te encrypteren met een 2048 bit SSL sleutel. Dit gebeurt automatisch zonder dat je daarvoor moeite moet doen of iets moet installeren.

Van zodra je iets bij ons bestelt of je persoonlijke gegevens invult wordt de verbinding beveiligd.

Wie de sleutel wil kraken om de uitgewisselde boodschap tussen jouw computer en onze server te achterhalen heeft het echter niet zo makkelijk. Hij of zij zou er maar liefst 1.5 miljoen jaar over doen. Geef toe: er zijn leukere dingen in het leven, zoals naar een feestje gaan, bijvoorbeeld :-).

We wensen je veel plezier en een zorgeloze surfervaring toe!

Lees meer over SSL | Terug naar de winkel