Verkoop en verhuur van verkleedkledij en feestartikelen.


   

Er zijn veel verschillende vormen en formaten wanneer het gaat over ballonnen. Laat je dus niet vangen wanneer je ergens zo'n danig goedkope ballonnen hebt gevonden dat het te mooi lijkt om waar te zijn. Meestal gaat het dan om een kleinere verpakking, kleine ballonnen ofwel is het materiaal waarvan ze gemaakt zijn van mindere kwaliteit. Zo'n zaken zie je niet op een afbeelding of in een verpakking.

Wij verkopen enkel ballonnen van goede kwaliteit. We testen ze dan ook regelmatig zelf op feestjes ;-). Voldoet een ballon niet, dan verdwijnt hij uit ons assortiment.

Met welke zaken moet je rekening houden wanneer je ballonnen koopt? Voor ons komt het neer op deze:

  1. Het type ballon
  2. Zweven of aan de grond blijven?

 

Het type ballon

Hierover kunnen we vrij kort zijn. Wij bieden zo'n drie soorten ballonnen aan: de standaardballon, de modelleerballon en de wensballon.

De standaardballon is de ballon die je ongetwijfeld kent. Sterk, stevig en verkrijgbaar in verschillende kleuren of bedrukt met een boodschap. Tenzij anders aangegeven bieden wij enkel ballonnen aan met de afmeting B85. Dit betekent dat, wanneer je hem goed opblaast, de ballon een diameter heeft van 27 cm.

Modelleerballonnen gebruik je om zelf vormen mee te maken. Op YouTube kan je heel veel filmpjes terugvinden die je dit leren. Een paar voorbeelden: Hond , Zwaard, Dinosaurus . Belangrijk om te te weten is dat wanneer je zelf gaat moddelleren je natuurlijk nooit de ballonnen volledig mag opblazen! Het opblazen van modelleerballonnen kan het best gedaan worden met een speciale ballonpomp.

Ook wensballonnen zijn bij ons verkrijgbaar. Prachtig om ze te zien opstijgen in de nacht, meegaand met de wind. Kijk wel eerst eens na als het toegelaten is om in je gemeente wensballonnen op te laten. Op deze kaart kan je een indicatie krijgen of het mag of niet. Bij twijfel contacteer je best de gemeente.

 

Zweven of aan de grond blijven?

Wanneer je ballonnen wil doen zweven heb je Helium nodig. Een kleine fles Helium, waarmee je 30 ballonnen vult, kost zo'n € 45. Een grote fles, waarmee je 50 ballonnen vult, kost ongeveer € 60. Spring wel spaarzaam om met Helium. Het is, net als olie, een eindige grondstof.

 

Nog iets niet zo duidelijk?

Ons team staat voor je klaar om je te helpen bij het kiezen. Contacteer ons vrijblijvend.